Закупуване на софтуер онлайн е много удобен начин да получите софтуерен продукт като антивирусна програма, игра, бизнес софтуер или друго софтуерно приложение.

С навлизането на онлайн пазаруването този начин да се закупи софтуер е много предпочитан, поради спестяване на много излишно време и получаване на продукт, който няма разлика с този в магазина.

В интернет може да намерите и много полезни софтуерни приложения, които да 'свалите' и използвате безплатно.

Adobe
Официалната страница на гигантът в областта на софтуерните разработки Adobe. В сайтът може да се закупят продукти като Photoshop, Flash, Dreamweaver, Acrobat и много други. Предлагат се също така и опции за безплатно сваляне на някои от софтуерните продукти на Adobe.
Начини на плащане: кредитна карта, PayPal
към сайта

Kaspersky
Антивирусният софтуерен продукт носещ името Kaspersky. През онлайн магазинът Kaspersky може да закупите антивирусен софтуер както за компютър, така и за мобилен телефон. От сайтът на Kaspersky може и да се "свалят" различни безплатни приложение.
Начини на плащане: кредитна карта
към сайта

Apple
Официалната страница на Apple предлага всички продукти достъпни онлайн. Онлайн магазинът на Apple има голямо разнообразие и лесна навигация за пазаруване. Онлайн магазинът на Apple се поддържа от над 30 езика.
Начини на плащане: кредитна карта
към сайта

Download.com
Специализиран интернет портал, от който може да намерите различен безплатен софтуер. Може да изберете от голям асортимент софтуерни приложения и продукти напълно безплатно. За всеки софтуерен продукт може да намерите описание.
Начини на плащане: безплатно
към сайта

Kaldata
Онлайн портал за софтуерни приложения, от който може да свалите различни софтуерни продукти. Сайтът поддържа форум, към който има дискусии за различните софтуерни приложения. Богат каталог с описание на продуктите.
Начини на плащане: безплатно
към сайта

Download.bg
Безплатен каталог с разнообразен софтуер, който може да свалите и инсталирате на компютъра си. За всеки софтуерен продукт може да намерите подробно описание. Сайтът предлага и списание, което е специализирано за новите софтуерни продукти, които може да се използват. Изисква се регистрация, но свалянето на софтуер е безплатно.
Начини на плащане: безплатно
към сайта

NoTrila.Info
Интернет сайт предлагащ актуални новини в сферата на Информационните технологии и голямо разнообразие от безплатен софтуер. За предлаганите софтуерни приложения има снимков материал и описание. Не се изисква регистрация за да получите софтуер онлайн.
Начини на плащане: безплатно
към сайта

SourceForge
Много голям сайт предлагащ разнообразен ресурс от софтуер онлайн. От него може да свалите освен софтуерни приложения за работа, така и допълнителни програми, които да използвате за свободното си време.
Начини на плащане: безплатно
към сайта


Качествен софтуер и различни безплатни софтуерни програми.