Поръчване на хостинг услуги през интернет - регистриране на домейн и активиране на хостинг услуги онлайн. Български и международни фирми предлагащи хостинг.

Хостинг услуги в България

Изборът на хостинг от България има редица предимства, които се предпочитат от хората търсещи този тип услуга. Предимствата са възможност за обаждане по телефона или решаване на проблем в кратки срокове.

Също така повечето Български хостинг компании предлага и възможност за купуване на този тип услуга от офис, което в световен мащаб е изключение.

СуперХостинг.БГ
Водеща хостинг компания на Българския пазар предлагаща поръчване онлайн на хостинг услуги, домейни, сървърни услуги и други допълнения към този тип услуги. Актуални промоции за хостинг и домейни, денонощна поддръжка.
към сайта

ICDSoft
Международна компания, предлагаща поръчване на домейни и хостинг услуги. Възможност за плащане онлайн за хостинг услуги.
към сайта

ASP BG
Хостинг компания с онлайн поръчване на услуги като хостинг, домейни и сървърни услуги и техническа поддръжка за тях.
към сайта

INBGHosting
Компания предлагаща споделен хостинг, домейни и сървърни услуги, които можете да поръчате онлайн. Компанията е част от Интернет Реклама ЕООД.
към сайта

Dom BG
Българска фирма на хостинг пазара с различни хостинг услуги, които може да бъдат поръчани онлайн.
към сайта

FColor
Компания предлагаща онлайн закупуване на хостинг, домейни, сървърни услуги допълнения към тях.
към сайта

CBOX
Компания предлагаща онлайн услуги като регистрация на домейни и хостинг услуги, както и други интернет решения.
към сайта

Host.BG
Водеща компания на българския пазар в сферата на хостинг услугите, регистрация на домейни, сървърни услуги и допълнителни разширения към всичките си продукти.
към сайта

Goto.bg
Интернет хостинг компания предлагаща своите услуги от 2002г. Услугите, които можете да поръчате от тях са хостинг планове, регистрация на домейн, сървърни услуги и др.
към сайта

HostBulgaria
Хостинг компания предлагаща онлайн поръчване на своите услуги. Можете да поръчате регистрация на домейн, хостинг и др.
към сайта

TopHost
Българска фирма развиваща дейност в областта на хостинг, регистрация на домейни, сървърни решения и др.
към сайта

Международни компании предлагащи Хостинг услуги

В Интернет може дасе поръчат хостинг услуги онлайн от различни фирми, като има такива които са със световно име и високо качество на услугите. Изборът на хостинг от международни компании е, когато е търсена услуга предлагана в Америка, Англия, Германия или друга държава, където хостинг услугите имат по-дълга история и по-голямо реноме.

Inmotion hosting
Хостинг фирма предлагаща регистриране на домейн, виртуален сървър, нает сървър, евтини хостинг планове, уеб дизайн за своите клиенти. Опция за управление на сайта през специфичен софтуер.
към сайта

ImHosted
Качествен уеб хостинг на добра цена с възможност за тестване на услугите за гратисен период.Хостинг компанията има голям брой награди за предлаганите услуги.
към сайта

Host Monster
Световен лидер в предлагането на хостинг услуги в световен мащаб. Регистрация на домейн, различен асортимент от хостинг услуги, денонощна поддръжка, чат с поддръжката и други полезни опции.
към сайта

Bluehost
Един от световно известните и признати хостинг доставчици, предлагащи голямо разнообразие от услуги и поддръжка за тях.
към сайта

Net Firms Business Hosting
Хостинг услуги за фирмени, корпоративни и лични сайтове с различни опции и възможности. Възможност за неограничен брой сайтове в един хостинг, рекламни купони за Facebook и Google Adwords, включен уеб сайт билдер, регистрация на домейн и допълнителни услуги.
към сайта

Super Green Hosting
Качествени хостинг услуги с професионална денонощна поддръжка на добра цена. Предлага се възможност за чат, множество неограничени параметри като дисково пространство, месечен трафик, електронни пощи и други. Използва се екологична технология за сървърите.
към сайта

Rocket Hosting
Мулти сайт уеб хостинг, наети сървъри, реселърски програми за хостинг, неограничен месечен трафик и брой сайтове в един акаунт, регистрация на домейни в различни области, дизайнерски услуги и денонощна поддръжка.
към сайта

Lunar Pages Hosting
Богат асортимент от хостинг по избор на купувача. Наети сървъри, windows хостинг, виртуални сървъри, хостинг само за електронни пощи и още много други. ICANN акредитирана фирма предлагаща и различни промоции и бонуси за своите клиенти от цял свят.
към сайта

Fat Cow Hosting
Иновативна хостинг компания с професинални услуги и потребителски насочен дизайн и функционалност на услугите. Готови приложения за изграждане на онлайн магазини и различни полезни инструменти.
към сайта

Apollo Hosting
Фирма предлагаща на своите клиенти хостинг услуги като споеделен хостинг, виртуални и наети сървъри. Повечето услуги имат 7 дневен гратисен период или демо версия. Компанията има редица награди и акредитации от реномирани институции.
към сайта

Pro Net Hosting
Международна компания предлагаща хостинг на своите бъдещи и настоящи клиенти на добри цени, като може да се използват различни намаления за услугите.
към сайта

Web Hosting Buzz
Международна хостинг компания предлагаща безплатни домейн, SSH достъп, неограничени поддомейни и паркирани домейни, демо на котрнолния панел и други екстри в пакет с предлаганите хостинг планове.
към сайта

Pow Web
Разнообразие от хостинг услуги - безплатно инсталиране на cms системи като wordpress, joomla, снимкови галерии. При поръчка на хостинг план се получава безплатен домейн, неограничено дисково пространство и месечен трафик.
към сайта

One Hosting
Хостинг услуги от международна компания предлагаща с хостинг плановете си неограничен месечен трафик, неограничен брой email акаунти, спам и вирус филтри, фото галерия, промоционални ваучери за безплатна реклама и различни други удобства.
към сайта

Amazon hosting
Хостинг услуги с много високо качество и различни готови приложения и възможности за всеки търсещ възможност за развиване на професионални услуги.
към сайта

Go Daddy
Световно известната фирма, номер едно в света по продажба на домейни, предлагаща и хостинг. При активиране на хостинг услуги, може да се въведе по-късно името на домейна, за който е закупен хостинга.
към сайта

Enom
Голяма американска фирма предлагаща на своите клиенти регистрация на домейни от различни области, ID Protect, SSL сертификати и хостинг.
към сайта

Хостинг и сървърни услуги

При развиване на сайт или стартиране на голям такъв често пъти е необходимо използване на нает или виртуален сървър. Този тип услуга се предлага, когато споделения хостинг има ограничения, които възпрепятсват фунционирането на сайт. Това се изисква и при случаи, когато се изразходва голямо количество процесорно време.

При необходимост от инсталиране на дадени приложения като ffmpeg за конвертиране на видео онлайн, онлайн чатове, или други компоненти е необходимо отделна машина индивидуално за клиента, за да може да разположи и развива желаните опции в сайта.

Много голяма част както от Българските хостинг компании, така и от международните такива, предлага свървърни услуги за своите клиенти. Като при изборът им е добре да се има в предвид какво е инсталирано и с какви параметри се предлага.

Реселърски хостинг услуги

Този тип услуга предлага възможността да се предлагат хостинг услуги на фирми предлагащи ги, на различни цени според условията на всяка хостинг компания. Тази опция може да се използва от фирми или частни лица, когато предлагат уеб дизайн и искат да предложат индивидуални хостинг услуги на своите партньори и/или клиенти.

Реселърския хостинг позволява да се създават различни хостинг планове с параметри по избор на клиента, което е удобство предлагано от повечето хостинг компании както на територията на Република България и такива извън нея.

Евтини хостинг услуги

Срещано явление при хостинг компаниите е да предлагат евтин хостинг, който да привлича клиентите. Този тип услуга е удобна и разбира се финансово ефективна, когато търсите хостинг за малък сайт или просто да използвате електронните пощи, които са включени.

Необходимо е да се обърне внимание при изборът на евтин хостинг, какви параметри се получават и какви са ограниченията за този тип услуга, за да не се получават недоразумения в последствие.

Голяма част от хостинг доставчиците както в България, така и международните такива предлагат промоции и намаления за хостинг услугите, които може да се изпозлват за да се вземе евтин хостинг и също така да предлага добри параметри.

Безплатни хостинг услуги

Изборът на безплатен хостинг е решение, когато се стартира не голям сайт от човек, който иска да разбера принципите на този тип услуга и фунционалностите в интернет. Този тип хостинг услуга има някои предимства, т.к. има значителни ограничения на параметрите на хостинг-а, липса на email акаунти, използване на поддомейн, а не на собствен домейн. Интересен факт е, че с развитието на интернет услугите някои от недостатъците с времето отпадат.

Blogger
Безплатен хостинг с вграден блог система с много опции и приложения, който може да бъде създаден за няколко минути. Името на сайта ще завършва с ' .blogspot.com ', като отпред може да поставите името на сайта идентифициращо това искате да качите. Регистрирате се с акаунт в gmail.
към сайта

Google Apps
Безплатна услуга на Google Inc, която е определени ограничения, но и различни предимства. Може да закупите име на домейн и да разположите Вашия сайт на определен адрес и също така да използвате електронна поща. Когато не желаете да вземате домейн, може да използвате Google sites.
към сайта

Geocities
Безплатни хостинг услуги предлагани от Yahoo, които може да използвате за различни цели. Предлагат е широк набор от допълнение, които може да се използват при развиването на сайта.
към сайта

Glog Dir
Хостинг услуга предлагана безплатно, на която може да разположите както фирмен сайт, личен блог, но и онлайн магазин.
към сайта

Hit BG
Един от първите сайтове в България предлагащ безплатен хостинг за сайта, който ще завършва на ' .hit.bg '. Собствена администрация за качване на страниците от сайта.
към сайта

Контролен панел за хостинг

При използване на сървърна услуга или за администриране на хостинг услуги е необходимо да има административен панел, от който да се менажират и контролират услугите.

cPanel
Една от водещите компания предлагащи контролен панел за хостинг сървъри. Фирмата предлага различни продукти според изискванията на клиента и сървъра, на който ще бъде инсталиран софтуера.
към сайта

Plesk
Специализиран софтуер за администриране на хостинг услуги, като на сайта на фирмата може да намерите подробна информация за всички условия, изисквания както и цени за продукта.
към сайта

Webmin
Безплатен софтуер за управление на сървърна хостинг услуга. Заедно със софтуера може да получите необходима документация и полезна информация по конфигурирането и използването.
към сайта

Cwi Panel
Хостинг контролен панел, който може да използва и за windows базирани хостинг сървъри. Предлагат се различни продукти и информация за тях.
към сайта

Intel - официален сайт на корпорация Intel, на който може да намерите полезна информация и ресурси за предлаганите продукти и технологии, процесори.

Microsoft - интернет сайт на гиганта в областта на разработка на операционни системи и приложения за тях.

Apple - информация, новини и новости от производителя и разработчик на операционни системи и компютърни системи на Apple.

IBM - лидер в разработката на хардуерни устройства използвани от хостинг компании.

HP - Производител и разработчик на хардуерни компоненти, хостинг сървъри, компютри и допълнения за тях.

Cisco - Международна компания развиваща дейност в изграждане на мрежи и мрежова сигурност.

Apache - Специализирана полезна информация за хостинг потребители и търговци.

Icann - Международна организация, отговаряща за имената на домейните.
World Wide Web - актуални новости, последни актиализации за уеб разработчици при разполагане на сайт в хостинг, онлайн валидатори.

Java - официален сайт, от който може да се свалят последни обновления за Java, много полезна информация и новини.

MySQL - професионални разработки и новости в областта на обслужване на бази с данни.

Google Hosting - безплатна услуга за намиране на полезна информация, наръчници и софтуер, полезни както поддръжка, така и за използване на хостинг услуги.

Oracle - официален сайт на Oracle с информация за използване и приложение.

Python - интернет сайт за езика за програмиране Python с актуални ресурси за използване и приложение.

Adobe - професионални продукти от Adobe използвани при разработка на уеб сайтове и уеб приложения.
Drupal - готова и безплатна система, която може да се използва за изграждане на фирмен сайт, личен блог, портал, социална мрежа и много други. Една от най-известните и силни платформи изпозлвани за изграждане на уеб сайтове, която може да инсталирате във активиран хостинг. Реномирана система с множество награди и номинации.

Wordpress - удобна система с много приложения изградена на принцип за поддръжка на личен или корпоративен блог. Опции за коментари, видео, галерии и още много приложения, които може да се намерят на официалния сайт на cms системата. Възможност за бързо инсталиране от хостинг доставчика или контролния панел на хостинг акаунта.

Joomla - много популярна система за изграждане на уеб сайтове с интересни приложения и красиви темплейти за нея. Платформата се предлага напълно безплатно, като може да се намерят приложения или темплейти срещу заплащане, като разбира се има и безплатни такива. Лесна инсталация, която се поддръжа от повечето хостинг компании.

PHP bb - система зауправление на форум. Множество готови приложения и удобни елементи, които да поддържат качествен и интересен форум. Възможност за различни конфигурации и настройки с цел защита и подобряване функциите на форум системата.

Gallery 2 - безплатна система с която може да се изгради снимкова галерия и дори видео галерия. Предлага се на различни езици и включва безплатно богат асортимент от приложения за по-богата функционалност на галерията, която може да бъде допълнение към личен или фирмен сайт, или основа на уеб сайт.